دبیرخانه مرجع صلاحیت دار ملی فناوری های اقلیم
FA EN

خدمات CTC

خدمات قابل ارائه مرکز و شبکه فناوری اقلیم:

الف) کمک های فنی:

CTCN تنها به درخواست های دریافتی از کشورهای در حال توسعه که از طریق NDEهای آنها ارسال شده اند، پاسخ می دهد. هدف از ارائه کمک­ها از طریق CTCN کمک به کشورها جهت شناسایی فناوری های اقلیم با توجه به نیازهای آنها، به منظور ایجاد شرایط برای استقرار آن فناوری ها و تسهیل دسترسی به منابع مالی برای حمایت از کشورها می­ باشد. لازم به ذکر است که CTCN هیچگونه بودجه ای را بصورت مستقیم به کشورها اختصاص نمی دهد بلکه بودجه محدودی را که در اختیار دارد برای حمایت از کمک های فنی ارائه شده از سوی کارشناسان در بخش های تخصصی مرتبط با فناوری اقلیم هزینه می کند. علاوه بر این، CTCN در کشورهای در حال توسعه کمک های لازم را متناسب با درخواست آن کشور ها ارائه می کند. کمک فنی نیازمند حمایت محدود به عنوان “پاسخگویی سریع”(در مواردی که ارزش آن کمتر از ۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا باشد) اطلاق می شود. در این حالت رسیدگی به درخواست ها توسط مرکز فناوری اقلیم و اعضای کنسرسیوم ارائه می شود. از سویی دیگر کمک برای درخواست پیچیده تر به عنوان “پروژه پاسخگویی” (در مواردی که ارزش آن تا ۲۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا باشد) اطلاق می شود. در این شرایط با همکاری اعضای شبکه فناوری اقلیم و تحت نظارت و راهنمایی مرکز فناوری اقلیم فرآیند پاسخگویی اجرایی می شود.

بطور مشخص ۵ نوع حمایت زیر از سوی CTCN ارائه می شود:

– ارزیابی های فنی: شامل دانش فنی و توصیه های مرتبط با نیازهای فناوری های خاص، شناسایی فناوری ها، موانع فناوری، کارایی فناوری و همچنین اجرای طرح پایلوت و استقرار فناوری می باشد.

–  پشتیبانی فنی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی: شامل استراتژی ها و سیاست ها، نقشه راه و برنامه عمل، مقررات و اقدامات قانونی می باشد.

– آموزش

–  ابزارها و متدولوژی ها

–  اجرای طرح ها

بخش هایی که امکان دریافت کمک های فنی می باشند به شرح زیر است:

–  مراکز تحقیقاتی و پژوهشی

–   دولت ها

–   سازمان های غیر دولتی

–   بخش خصوصی

مراحل انجام کار جهت دریافت کمک های فنی:

  1. نمایندگان موسسات تحقیقاتی، دولتی، بخش غیر دولتی و یا خصوص از طریق همکاری با مرجع صلاحیت دار ملی فناوری های اقلیم (NDE) کشورشان، اقدام به شناسایی نوع نیازهای فنی / فناوری در حوزه تغییر اقلیم می کنند.
  2. درخواست توسط مرجع صلاحیت دار ملی فناوری های اقلیم (NDE) کشور برای CTCN ارسال می گردد.
  3. تیمی متشکل از کارشناسان فناوری های اقلیم از CTCN، اعضای شبکه فناوری و با همکاری NDE، راهکاری که مناسب با نیاز آن کشور است را ارائه می نمایند.

توجه:

      در حال حاضر هیچ محدودیتی برای تعداد درخواست هایی که از هر کشور ارسال می شود، وجود ندارد. اما زمانی که CTCN به ظرفیت خود در پاسخگویی به درخواست های فنی برسد، تعداد درخواست های هر کشور/سال ممکن است محدود شود.

      CTCN به جای تخصیص مستقیم بودجه به کشورها، اقدام به کمک فنی به آنها می کند. با این حال، در برخی از موارد CTCN می تواند کمک هایی جهت ارتباط با منابع مالی فراهم نماید.   

 

ب‌)    اطلاعات و دانش

سیستم مدیریت دانش در CTCN بیانگر مجموعه ای از منابع دانش است که درک مفاهیم و همچنین انتقال فناوری های اقلیم را تسریع می کنند. میز فنی سیستم مدیریت دانش برای بیان سوالات و مشکلات برای تمامی کاربران در دسترس خواهد بود و آنها می توانند هرگونه سوال در خصوص چگونگی راهبری و استفاده از سیستم مدیریت دانش از این طریق مطرح کنند. سیستم مدیریت دانش بصورت آنلاین برای تمامی سازمان ها و افراد علاقمند به یادگیری و اشتراک اطلاعات در خصوص فناوری های اقلیم در دسترس است.

کاربران سیستم مدیریت دانش امکان دسترسی به سه بخش اصلی اطلاعات دسترسی دارند که عبارتند از:

  • منابع پایگاه داده ها: منابع پایگاه داده ها امکان دسترسی به بخش های متنوع اسناد با کیفیت بالا به سرپرستی کنسرسیوم CTCN به شرح زیر فراهم می نمایند:

o         برشورها، اطلاعات اولیه و مختصر

o         مجموعه داده ها و نقشه ها

o         گزارشات

o         ابزارها

o         برنامه های درسی و آموزشی

o         مواد مربوط به کمک های فنی CTCN

  • آموزش: آموزش ها به تدریج و بصورت آموزش های آنلاین ارائه خواهد شد